Иван Ефремов: A borotva ele

 Скачать книгу (размер 1436Kb , формат fb2) 

Жанр : Социально-психологическая фантастика , Язык : hu

Аннотация:

A “borotva ele” — szimbolum: azt a szinte erzekelhetetlen hatart jelenti, amely a tudat es a tudatalatti kozott huzodik, vagyis amely a teljesen egeszseges en pszichikai tengelye. Igy magyarazza meg regenyenek cimet maga a szerzo, a szovjet tudomanyos-fantasztikus irodalom klasszikusa, aki ezuttal a legujabb biologiai kutatasok es felfedezesek fenyeben boncolgatja az ember pszichofiziologiajanak idoszeru kerdeseit. Csodaval hataros, de megtortent esetek, valosagos jelensegek hiteles leirasaval igyekszik feltarni az emberi test es lelek rejtett tartalekait, energiaforrasait.

A tortenesek kozeppontjaban egy titokzatos fekete korona, annak kulonos kisugarzasa all. Tobb csoport is meg akarja szerezni, hajszakat rendeznek erte. E kalandok leirasaval valik a mu terben es idoben tobb dimenziojuva. Visszanyul a regmultba is, peldaul Nagy Sandor koraba, vagy az oindiai muveszet kezdeteihez, hogy pontosabban megvilagitsa a tegnap, a ma, sot a holnap esemenyeit. Oroszorszagbol kiindulva, Italian, Del-Afrikan at a forro Indiaig es a jeges Tibetig huzodik a cselekmeny fonala.

A boven arado esemenyek egzotikus kornyezetben, titokzatos templomokban, lamakolostorokban, tengerfeneken stb. jatszodnak le. Szemunk elott zajlik le egy kalandos noszoktetes, latjuk, hogyan verekszenek meg eromuveszek tuleroben levo fogdmegekkel, megismerjuk a kulonleges, benito folyadekot kilovo pisztolyt.

A mu hosei sarkitott jellemu, kulonleges kepessegu ferfiak, hosnoi egzotikus szepsegu es rendkivuli sorsu nok. Tanui vagyunk hipnozissal valo csodalatos gyogyitasnak, az onszuggesztio nem mindennapi eseteinek. Csak egy pelda a sok kozul: a tibeti onsanyargato reszpaknak meleguk lesz, amikor a fagyos szelben meztelenul allva locsolgatjak magukat — a vizes torulkozo megszarad rajtuk!

Jefremov a tudomanynak es a valosagban gyokerezo fantasztikumnak olyan tajaira vezet el bennunket, amelyeken szovjet irok meg nemigen jartak.


Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

Остальные книги писателя ‘Ефремов Иван